DE UITDAGING

Netwerken van bedrijven en instellingen worden continue bedreigd door cybergevaren. Daarom zorgt Mica niet alleen voor het beheer en onderhoud van klantennetwerken, maar levert het ook netwerk- en internetbeveiliging op maat. De security-oplossingen beveiligen de datacenters en het bedrijfsnetwerk van klanten en alle daarin aanwezige IoT-apparaten. Met deze integrale aanpak wordt de gehele IT-omgeving van de klant beveiligd. Verbindingen naar buiten, zoals voor e-mail, vragen om een andere oplossing. Een waarbij privacygevoelige bestanden via beveiligde en versleutelde verbindingen worden verzonden, zodat wordt voorkomen dat gevoelige data in de openbaarheid komt. Dit is belangrijk voor zorginstellingen, maar ook voor andere organisaties die persoonlijke gegevens van klanten in beheer hebben en delen met derden. Vanwege de behoefte van klanten om data op even veilige als eenvoudige wijze te mailen ging de technische afdeling van Mica op zoek naar een oplossing die voldeed aan de eisen van de AVG én gebruiksvriendelijk was. Na een stevige testperiode door technici en klanten kwam FileCap als favoriet uit de bus.

Bij bedrijven en instellingen staat het beveiligen van het netwerk hoog op de agenda. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het versturen van gevoelige data via mail behoorlijk risicovol is.

Marvin Polak Directeur Mica IT

DE ZAKELIJKE VOORDELEN

Marvin Polak, directeur van Mica IT: “Bij bedrijven en instellingen staat het beveiligen van het netwerk hoog op de agenda. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het versturen van gevoelige data via mail behoorlijk risicovol is. Niet alleen kan een e-mail onderschept worden door een kwaadwillende, het komt ook voor dat werknemers per ongeluk informatie naar een verkeerd e-mailadres sturen. Dit onbedoelde achterdeurtje zorgt voor datalekken. Aangezien elke organisatie moet voldoen aan de AVG, is het van cruciaal belang om dit achterdeurtje goed op slot te doen. Op verzoek van enkele klanten hebben we zelf en in samenwerking met hen een aantal secure file transfer-oplossingen getest en vergeleken. FileCap scoorde het beste. Niet alleen op technisch vlak, maar ook wat betreft gebruiksgemak.”

Gebruiksvriendelijkheid is essentieel als je wilt dat een product ook echt ingezet wordt, meent Polak. “FileCap wordt door werknemers als heel prettig ervaren. Het is een erg intuïtieve oplossing, dus medewerkers kunnen er gelijk mee aan de slag. Dankzij de Outlook-plug-in van FileCap is het makkelijk om een bijlage veilig via mail te versturen. Er hoeven geen lastige handelingen verricht te worden. Indien de mail per ongeluk naar de verkeerde ontvanger wordt verstuurd, kan die de mail niet openen omdat die de vereiste toegangscode niet heeft. Een ongelukje is dus niet gelijk een datalek.” Medewerkers kunnen niet alleen veilig gegevens naar derden mailen, maar hen ook vragen om gegevens veilig via FileCap terug te mailen. Polak: “De veiligheid werkt dus twee kanten op, en dat moet ook natuurlijk.”

Veel van Mica’s klanten zijn actief in de zorg. “Een welzijnsinstelling communiceert bijvoorbeeld met diverse partijen: met de cliënt, met de gemeente en met de GGD, GGZ of collega-zorginstellingen,” vertelt Polak. “De communicatie omvat zeer privacygevoelige informatie. Daar willen mijn klanten respectvol en volgens de AVG-richtlijnen mee omgaan. Maar dat geldt niet alleen voor de zorg. Ook transportbedrijven en financiële instellingen willen niet dat gevoelige informatie van hun klanten bij de verkeerde persoon terechtkomt. De AVG is er voor iedereen. FileCap gelukkig ook.”

MIKA IT
OVER MICA IT:

Mica is een allround ICT-bedrijf dat ruim veertien jaar IT-diensten, producten en oplossingen aanbiedt. Het bestaat uit 20 gemotiveerde technici die elke dag organisaties in de zorg, transportsector en zakelijke en financiële dienstverlening ondersteunen met het onderhoud en beheer van hun IT-netwerk. De bedrijfsautomatisering van deze klanten wordt gehost op Mica’s eigen cloud-platform. Mica IP Networks bouwt en levert daarnaast IP-netwerken en beveiligingsoplossingen. Mica IT Software neemt de softwareontwikkeling en procesautomatisering voor haar rekening.

INDUSTRIE:

Dienstverlenende sector

ZAKELIJKE VOORDELEN:
  • FileCap is eenvoudig in het gebruik en onderhoud
  • E-mails naar verkeerde ontvangers worden gestopt ter voorkoming van datalekken
  • FileCap helpt met het voldoen aan de eisen van de AVG