DE UITDAGING

Grote én kleine bedrijven zijn hard bezig hun organisatie zo in te richten dat deze voldoet aan de nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Sommige processen vereisen een summiere aanpassing in het bestaande systeem, andere vragen om een geheel nieuwe manier van werken. Een voorbeeld hiervan is het doorsturen of delen van documenten met privacy gevoelige informatie. Dit soort documenten werden vorig jaar nog met alle gemak gedeeld via publieke clouddiensten zoals WeTransfer. Sinds begin 2018 ziet Robbert van der Gouw, directeur bij Pro-Install, de vraag naar een veilige manier om documenten te delen, flink toenemen. “Door de AVG is er veel meer interesse in een product dat het veilig delen van bestanden mogelijk maakt. FileCap is hier een perfecte oplossing voor. Omdat die AVG natuurlijk ook voor onze organisatie geldt, hebben we het product eerst grondig getest en zelf in gebruik genomen.”

Nu we door eigen ervaring zien hoe goed FileCap werkt, bieden we het ook onze klanten aan.

Robbert van der Gouw directeur bij Pro-Install

DE FILECAP OPLOSSING

Pro-Install is een gewaardeerde IT-partner in het MKB, en juist in dit segment wordt veel IT-beheer en onderhoud uitbesteed. Daarom biedt Pro-Install FileCap op twee manieren aan. Van der Gouw: “FileCap is een product dat je op je eigen server installeert, maar veel MKB-ers werken in de cloud en hebben geen server staan. Dat is geen probleem, want wij bieden FileCap ook als een service aan. Wij regelen de hosting en zorgen voor de licentiestructuur, en de klant is blij dat we alles uit handen nemen en dat ze toch gebruik kunnen maken van een veilige share-dienst die voldoet aan wet en regelgeving. Bij klanten die wat groter zijn, en wel voldoende bandbreedte en een server in huis hebben, implementeren we FileCap zodat het on premise draait.”

De voordelen van FileCap zijn volgens Van der Gouw voor de klant heel duidelijk: “Het is een rechttoe- rechtaan oplossing, gewoon een bulletproof product. Het gebruik is immens simpel. Met één klik wordt er in de mail een link gemaakt naar het betreffende bestand, waarvan de toegang is beveiligd met een password. Hoewel het een nieuwe handeling is, zien we bij klanten geen weerstand in het gebruik, iets wat vaak voorkomt als er een proces wordt aangepast.” Niet alleen het gebruik is eenvoudig, voor het IT-beheer levert het ook voordelen op. “Doordat de mail geen grote bijlages meer bevatten, creëer je een relatief kleine mailomgeving. Dat is als beheerder fijn, want hoe kleiner de omgeving, hoe eenvoudiger het beheer. Met een paar werknemers maakt dat natuurlijk niet veel uit, maar als je kijkt naar een bedrijf met honderden of een paar duizend werknemers, zie je de kosten van een grote mailomgeving exponentieel omhoog lopen. Door het inzetten van FileCap hebben werknemers niet meer de mogelijkheid de mail de laten exploderen met bijvoorbeeld een grappig YouTube filmpje. Dat scheelt tijd én kosten.”

Pro_install
OVER PRO-INSTALL:

Pro-Install levert totaaloplossingen in de kantoorautomatisering voor het MKB. Het bedrijf denkt graag met klanten mee en heeft voor elke situatie en budget een oplossing. Pro-Install biedt diensten op het gebied van ip-telefonie, mobiele telefonie, online (backup) oplossingen en internetdiensten, maar ondersteunt ook bij besprekingen met derde partijen. Klanten van Pro-Install waarderen het bedrijf om de duidelijke taal, het oplossingsgericht denken en de pragmatische aanpak.

INDUSTRIE:

IT-dienstverlening

ZAKELIJKE VOORDELEN:
  • Klanten willen documenten veilig delen, FileCap kan als dienst worden ingezet
  • FileCap zorgt voor een kleine mailomgeving, dit bespaart kosten