DE UITDAGING

UBM is actief vanaf 1990 en heeft een brede ervaring met innovatieve software oplossingen. Het bedrijf levert en onderhoudt deze systemen voor profit en non-profit organisaties, en is altijd op zoek naar software die meerwaarde levert voor de klant. Vijftien jaar geleden voegde Louis Koppes, eigenaar en Marketing & Sales manager bij UBM, een product toe aan het portfolio dat klanten in staat stelde grote bestanden snel en veilig te mailen. Koppes: “Maar klanten waren er toen nog niet klaar voor, er was bijna geen vraag naar. De oplossing verdween van de markt. De invoering van de AVG zorgde er wél voor dat bedrijven inzagen hoe belangrijk het is om privacygevoelige data veilig te versturen. Contec, een securitydistribiteur waar we al mee samenwerkten, leverde ook een in eigen huis ontwikkelde file-transfer oplossing, FileCap genaamd. Het is gebruiksvriendelijk en past goed bij ons aanbod. De keuze was dus snel gemaakt.

DE ZAKELIJKE VOORDELEN

Nu bedrijven en organisaties verplicht zijn zorgvuldig met privacygevoelige informatie om te gaan, groeit de vraag naar oplossingen waarmee bestanden met encryptie veilig verstuurd kunnen worden. Door de data te versleutelen met encryptie, en de gegevens alleen leesbaar te maken voor ontvangers met het juiste wachtwoord, zorgen bedrijven ervoor dat de kans op datalekken aanzienlijk afneemt. Maar niet alleen het securityniveau is van belang, ook het gebruiksgemak telt zwaar mee. “Als klanten het gebruik van een tool omslachtig vinden, of niet begrijpen hoe het werkt, heeft het geen zin om het te installeren”, vertelt Koppes. “Voordat we een oplossingen aan ons portfolio toevoegen kijken we altijd eerst of we er zelf goed mee overweg kunnen. Met FileCap waren we gelijk erg tevreden. Het is super makkelijk, we gebruiken het zelf veel voor zware bestanden.”

Klanten van UBM hebben ongeveer honderd of meer werkplekken, en vooral klanten in de publieke sector hebben interesse in FileCap. UBM plaatst de FileCap-server op de locatie van de klant, die er vervolgens dezelfde dag mee kan werken.

Zodra de implementatie is voltooit, kan de klant er direct vanuit Outlook mee aan de slag. Het is installeren en gaan. Eenvoudig en toch zeer veilig, precies waar de klant behoefte aan heeft.

Louis KoppesEigenaar / Marketing & Sales manager bij UBM

UBM
OVER UBM:

United Business Machines (UBM) is een Pan-Europese leverancier van software, en zorgt ook voor technische presentaties, demonstraties, verkoop, training, helpdesk & support. Het bedrijf helpt klanten met het beter te beheren en onderhouden van hun ICT-omgeving door de inzet van innovatieve software oplossingen. Veel van deze oplossingen zijn gericht op change auditing, systeem-, netwerk en applicatiemonitoring, access rights management, antimalware en informatiebeveiliging.

INDUSTRIE:

Dienstverlenende sector

ZAKELIJKE VOORDELEN:
  • Security niveau is hoog, net als het gebruiksgemak
  • Klanten kunnen na implementatie direct met FileCap aan de slag