DE UITDAGING

Klanten van Xantion hoeven zich nooit druk te maken over systeemupdates of de installatie van nieuwe software. Dit wordt voor een vast bedrag per maand geregeld door de IT-specialisten van Xantion. Klanten hebben ook een vast aanspreekpunt bij wie ze met alle IT-gerelateerde vragen of problemen direct terecht kunnen. Peter Oelen, operationeel directeur van Xantion: “De meeste organisaties gebruiken IT-systemen die bedrijfskritisch zijn. Oftewel, die moeten het gewoon doen. Net als een kraan gewoon water moet leveren. Wij zorgen ervoor dat bedrijven zo min mogelijk omkijken hebben naar hun IT-omgeving. Met onze op maat gemaakte services krijgen klanten precies wat ze nodig hebben. Daarbij vinden we het belangrijk om klanten te helpen bij het voldoen aan nieuwe wet-en regelgeving. Door de introductie van de AVG is het essentieel dat onze klanten privacygevoelige informatie veilig kunnen doorsturen. Daarom zochten naar een veilige file transferoplossing. Deze vonden we in FileCap.”

Natuurlijk kan je een klant niet iets aanbieden dat je niet zelf hebt getest. Toen we online het product FileCap vonden, hebben we gelijk een trial versie aangevraagd.

Peter Oelen Operationeel directeur van Xantion

DE ZAKELIJKE VOORDELEN

Als IT-dienstverlener is het van belang goed op de hoogte te zijn van nieuwe IT-toepassingen die aansluiten bij de vraag in de markt. Soms wordt die vraag aangestuurd door nieuwe wetten of normeringen. Het veilig versturen van bestanden die gevoelige informatie bevatten, is tegenwoordig voor elk bedrijf noodzakelijk. Xantion zorgt voor bewezen en gebruiksvriendelijke IT-oplossingen die de klant hierin ondersteunen. Peter Oelen: “Natuurlijk kan je een klant niet iets aanbieden dat je niet zelf hebt getest. Toen we online het product FileCap vonden, hebben we gelijk een trial versie aangevraagd. We merkten dat het product makkelijk te installeren was, en dat is fijn voor onze technische afdeling. Maar veel belangrijker is dat het voor klanten supergemakkelijk is in het gebruik. Met de Outlook-plugin kunnen werknemers heel eenvoudig een bestand met encryptie doorsturen. Bovendien kunnen klanten het FileCap portaal helemaal aanpassen zodat het overeenstemt met hun eigen look&feel.”

Klanten van Xantion hebben gemiddeld tussen de 20 en 250 werkplekken en gebruiken FileCap om verschillende soorten informatie te versturen. “Natuurlijk denk je bij privacygevoelige informatie direct aan zorginstellingen en dat klopt, die gebruiken FileCap veel,” vertelt Oelen. “Maar we hebben ook accountantskantoren en een pensioenadviseur die hun bestanden met encryptie via FileCap versturen. Er is zelfs een makelaarskantoor dat geen risico op een AVG-boete wil lopen en dus met FileCap mailt.”

Xantion biedt FileCap op twee manieren aan. De FileCap server kan op de server van een bedrijf geïnstalleerd worden, dan draait het lokaal. Klanten kunnen er ook voor kiezen om FileCap as-a-service te gebruiken, en betalen dan per maand vast bedrag voor het gebruik van de Xantion dienst ‘het veilig versturen van bijlagen’. Oelen: “Beide situaties werken prima. Nadat we FileCap hebben geïnstalleerd, kunnen klanten er direct mee aan de slag. Net zo makkelijk als water uit de kraan. Vervolgens horen we er bijna nooit iets over. Geen opmerkingen of klachten: dat betekent voor alle partijen goed nieuws.“

Xantion
OVER XANTION:

IT dienstverlener Xantion vindt dat ICT net zo makkelijk, beschikbaar en helder moet zijn als water uit de kraan. Daarom bieden ze bedrijven IT-voorzieningen én het beheer ervan aan, voor een vast bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat organisaties geen dure soft-of hardware investeringen meer hoeven te doen. Xantion levert deze IT-diensten op een abonnementenbasis die makkelijk te schalen is. Het bedrijf beheert niet alleen IT-werkomgevingen, maar heeft ook kennis van en ervaring met VoIP- en Cloudoplossingen.

INDUSTRIE:

IT-dienstverlening

ZAKELIJKE VOORDELEN:
  • Klanten ervaren veel gebruiksgemak
  • FileCap portaal kan aangepast worden aan eigen look&feel
  • FileCap kan als dienst aangeboden worden